donderdag 20 september 2007

Voortgang

Op een dag als deze heb ik het gevoel dat ik tijd tekort kom of ga komen. Waarom doe ik niks vandaag? Moet ik elke dag wat doen? Eigenlijk wel natuurlijk. Ik blijf vier maanden in İstanbul en er is al bijna een maand verstreken. Ik zit dus al op een kwart. Tijd om een duidelijk plan te maken.
Voor mijn afstuderen ga ik een korte documentaire maken over Çağla Cömert (circa 15 minuten). Zij is fotografe en schrijfster uit İstanbul. Tijdens mijn verblijf hier zal ik haar op de voet volgen. Om het inhoudelijk interressant te maken zal ik haar de juiste vragen moeten stellen. De docu dient naast een inzicht te geven in haar persoonlijke leven ook een portret van haar te worden die haar kan helpen zichzelf te profileren. Het wordt dus een docu met een format die voor elke willekeurige artiest kan werken.
Het tweede aspect van mijn afstuderen bevat een leader voor de docu (circa 25 seconden). De leader wordt een algemene introductie. De werktitel is 'Artist Profiles'.
Over twee weken komt Çağla terug van een korte vakantie en dan moet ik de voorbereidingen afgerond hebben.
Ik hoop hier in İstanbul een hoop voorbereidingen te kunnen treffen zodat wanneer ik terugkom genoeg basis en tijd heb om het in de juiste vorm te gieten. Nu rest mij nog de vraag:
Wat doe ik
met mijn
scriptie?!
Graag wil ik dat mijn scriptie nauw aansluit bij mijn eindexamen. Ik zit te denken aan profilering in de (toegepaste) kunstwereld. Of misschien iets abstracters zoals ritme in motion graphics. Wellicht kan televisie-ontwerp anno 2007/2008 een leerzame verdieping zijn (Jaap Drupsteen: Atatürk van de Nederlandse televisie).
Mocht iemand (wie dan ook) zich geroepen voelen zich uit te laten over dit bericht schroom dan niet. Alle hulp is meer dan welkom.

2 opmerkingen:

Staff A+CD zei

Beste Robert, vanaf woensdag 3 t/m zondag 7 oktober is ACD. in Istanbul met 22 mannen en vrouwen. De bienale is het aandachtspunt. Aangezien jij in Istanbul zit lijkt het mij voor de hand liggen dat we jou niet mislopen. De ACD.-ploeg zit in Hotel Erzu in de wijk Eminönü. Stuur Marc Boumeester of mij een mail om een afspraak te maken. Groet, Wouter Hooijmans.

Pim zei

"What HE said!" over dat van Wouter.

Ow en als je komt, tik even een paar Phillies op de kop voor de barman in het Hotel, vorige keer was die man er erg blij mee (lees: gratis Efes en een hoop lol)...