maandag 26 mei 2008

Bambi must die

GDFBreda

Afgelopen weekend met Marloes naar Breda gereden voor het graphic designfestival. Misschien kwam het doordat het festival net was begonnen maar iets deed ons vermoeden dat het nog niet helemaal gereed was. Vrijdagavond door de stad gelopen om de beloofde animaties te bekijken die NIET op gebouwen werden geprojecteerd. Jammer. Zaterdag naar Electron waar een streetart expositie was, niet onaardig. Er zou een 50m2 shoppingmall zijn waar we nog wat prints of shirts wilden kopen maar helaas. Geen verkooppunt. Naast Electron zit KOP, ook een expositieruimte. Hier werden shirts, die speciaal voor het festival ontworpen waren geëxposeerd. Wonderschone shirts aangeschaft die binnenkort te aanschouwen zijn aan het lijf van Jos Troelie.

Onderweg naar deze expoos kwamen we een aardige guerilla-advertising tegen van Smart (zie foto's). Hier is sprake van reverse graffiti. De smoglaag is verwijderd, schoongemaakt. De slimme mensen van Smart hebben goed gekeken naar Alexandre Orionde uit Såo Paulo. Hij paste het zelfde principe toe maar creëerde doodshoofden. Deze werden later door de autoriteiten 'verwijderd'.



Klik hier om naar de site van Alexandre Orion te gaan

Al met al geen bijzonder festival. Nu moet ik wel bekennen dat we ook een aardige tijd op het terras hebben doorgebracht. Het was wel ons weekendje uit. Volgend jaar zullen we zeker weer gaan maar dan als het festival wat meer op gang is gekomen.